Regulament

Romanian Hardscape Contest se adresează tuturor pasionaților de acvaristică.

Concursul are loc în 2 etape:
Calificarea on line – se face prin înscrierea unui număr de maximum 3 acvarii sau hardscape-uri pe site-ul concursului  https://rhc.acvaconcept.ro/inscrie-te în perioada 3 noiembrie 2018 – 31 ianuarie 2019

Având în vedere că este prima ediție a acestui concurs vor fi acceptate și acvarii mature, iar la următoarele ediții vor fi acceptate numai lucrări de hardscape, indiferent dacă acestea s-au materializat într-un aquascape sau nu. 

Ca urmare va sugerăm ca pe viitor să acordați o mai mare atenție acestei părți si să fotografiați acvariile înainte de plantare.

  • Fiecare concurent poate participa cu maximum 3 lucrări.
  • Sunt acceptate în concurs acvariile având litraje de la 5 litri pana la 1000 litri.
  • Se vor accepta cel mult 3 fotografii de calitate pentru fiecare lucrare, din care cel puțin o fotografie să fie frontală, fotografii neprelucrate/needitate, care sa nu depășească însă 7 Mb.
  • Lucrările de hardscape vor fi acceptate numai dacă sunt prezentate într-un acvariu sau într-un terariu/paludariu. Nu vor fi acceptate lucrări executate pe covor, pe birou  sau în alte asemenea spatii.
  • Sunt acceptate fotografiile în format *.jpg sau *.png efectuate începând cu data de 1 Ianuarie 2018.
  • Lucrările trebuie să aparțină participanților. Nu sunt acceptate lucrările asupra cărora există suspiciunea ca nu aparțin celui care s-a înscris.

În perioada 1 februarie 2019 – 17 februarie 2019 va avea loc jurizarea lucrărilor iar pe 28 februarie 2019 vor fi afișate rezultatele și vor fi anuntați finaliștii concursului.

Pe toata perioada jurizării, respectiv între 1 februarie 2019 și 17 februarie 2019, lucrările concurenților vor fi postate și pe pagina de Facebook a concursului unde publicul larg va avea ocazia sa voteze cu “Like” cele mai bune lucrări.

Astfel, vor intra în finală primii 3 clasați la etapa de calificare jurizată de către Juriul RHC, dar și concurentul cu cele mai multe aprecieri pe pagina de Facebook a concursului.
Dacă unul sau mai mulți dintre primii 3 clasați votați de către Juriul RHC, are și cele mai multe aprecieri pe pagina de Facebook va intra în Etapa Finală următorul concurent a cărui lucrare are cele mai multe aprecieri.

Ne rezervăm dreptul de a elimina din concurs lucrările care nu respectă condiţiile de înscriere.
Prin acceptarea  prezentului Regulament, participanţii sunt de acord ca fotografiile trimise să poată fi folosite cu drepturi totale de către organizator.

De asemenea ne rezervăm dreptul de a solicita participanților fotografiile originale.

Organizatorul nu își asumă răspunderea legat de drepturile de autor (copyright) ale materialelor înscrise de participanți.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări regulamentului în cazul în care acesta constată pe parcursul desfăşurării concursului că pot fi aduse îmbunătăţiri pentru o mai bună desfăşurarea a concursului.
În caz de forţă majoră, această înseamnând orice eveniment care nu poate fi prevăzut, controlat sau remediat de către organizator, inclusiv imposibilitatea organizatorului din motive independente de voinţă să şi a cărui apariţie îl pune pe acesta din urmă în imposibilitatea de a-şi îndeplini obligaţiile asumate prin regulament, organizatorul nu poate fi tras la răspundere pentru modificările aduse regulamentului, componenţei juriului sau pentru anularea evenimentului.

Finala Live va avea loc la sediul  Aquadec în 23 martie 2019

Regulament Etapa LIVE – RHC

Concurenții care s-au clasat pe primele 3 locuri dar și cel cu cele mai mult Like-uri pe pagina de Facebook a concursului, vor participa la etapa LIVE ce va avea loc la sediul AQUADEC, sâmbătă 23 martie 2019.
In cazul în care unul dintre finaliști nu se prezintă, locul sau în finală va fi luat de concurentul cel mai bine clasat și care este prezent la concurs.

Programul concursului
Ora începerii evenimentului – 11.00
Concurenții își vor alege standurile de concurs iar elementele de hardscape, puse la dispoziție de organizatori, vor fi trase la sorți.

Ora de Start a concursului si timpul alocat.
Concursul va începe efectiv la ora 11.20 iar timpul de lucru este de doar 100 de minute.

Reguli
Pe parcursul desfășurării concursului, finaliștii vor putea utiliza doar elementele de hardscape puse la dispoziție de organizatori:  sol/substrat/nisip, lemne, pietre pe care le pot tăia sau sparge.
Nu se accepta utilizarea altor elemente de hardscape.

Concurenții au voie sa folosescă orice unealtă sau alte dispozitive de prindere, lipit sau orice alt element ajutător atât timp cât acesta nu influentează vizual. Elementele de prindere sau lipiturile vizibile vor duce la depunctare lucrării.

Pe parcursul concursului finaliștii nu vor avea acces la surse de informare sau de inspirație (telefoane mobile, tablete, etc)

După cele 100 de minute alocate, fiecare dintre concurenți va avea câteva minute la dispoziție pentru a-și prezenta lucrarea în fata spectatorilor, a organizatorilor și membrilor juriului.

Jurizare:
Membri juriului vor avea 40 minute la dispoziție – 10 minute pentru fiecare lucrare – și își vor nota punctajele în foaia de jurizare.
Punctajul final reprezintă suma tuturor punctajelor obținute de fiecare lucrare.
Membrii juriului vor avea posibilitatea de a comenta una sau mai multe lucrări doar dacă doresc și doar după predarea foilor de jurizare de către toți jurații.

Premierea:
Anunțarea rezultatelor – ora 15.00
Locul I – 1000 lei
Locul II – 600 lei
Locul III – 400 lei
Locul IV – 200 lei